INDEX
TERUG
WELKOM
DEUITDAGING ONLINE
HAL 10
HAL 3
HAL 8
HAL 4
Bekijk het kunstwerk
SLOTHAL
HAL 1
MARJOLEINE VAN TOL
HAL 5
Ga door…. 
INFO
HAL 6
HAL 9
HAL 2
HAL 7
ROEL BERG
BEP VAN DELDEN
GUUS SWUSTE
WILLEM STOLWIJK
GERA PRONK
- om naar uit te kijken Het oorspronkelijke thema voor "deuitdaging_10" is GRIEKSE MYTHE.  Dus ja wat kan je nu anders dan daar naar uit kijken….. - ROOOD Het leven aan een rood draadje?  Rood staat hierbij voor mij voor warmte, verbondenheid en liefde; het draadje voor houvast en verbondenheid.  Dat alles hebben we allemaal nodig in deze vreemde onwerkelijke tijd.
KUNST
WEBSITE
Bep van Delden
BABS TEN HAGEN
MARIA DE WAARD
ASTRID EIJKELENBOOM
MARINA GRAAFLAND
U VERLAAT DEUITDAGING
klik op doos….
Naschrift en infoToen ik hoorde van het “afgelasten” van dit supergoede initiatief, begon het te prikkelen.In heel het land zaten veel zelfstandige ondernemers met hun handen in het “onknipbare” haar. Ook in mijn geval vielen inkomsten weg, dat biedt ook kansen.Dus heb ik met plezier mijn “lege” tijd ingezet voor hun mooie project…en ja klussen op het gebied van vormgeving, websites of video zijn altijd welkom! info: wimw@kw.nl 
New Text
WIM WIEGMANN
DOOSOORZAAK
Videomaker Wim Wiegmann heeft deelgenomen aan verschilende edities van deuitdaging. Meestal inzendingen die in zijn comfort zone lagen. Video in combinatie met kunst, zoals het drievoudig projecteren van zijn gezicht op maskers. Animatie leek hem altijd een brug te ver. Lange uren en geduldig werken aan enkele seconden staat ver van hem af. Deze animatie is onderdeel van een groot project rond de woonproblematiek in zijn stad. Verhuisdozen, dozen, en wat daar allemaal inzit. 
Marjoleine van Tol
Who is afraid of RED? "Me!", said the rainbowgirl.
Guus Swuste
Naamloos_6. Rijsenburgsebos.  65 x 80 cm.  De kleur rood in dit schilderij is toevallig, maar niettemin belangrijk. De toevoeging ‘Rijsenburgsebos’ wil zeggen dat het is geïnspireerd op een foto, die ik bij het ronde vennetje in het bos heb gemaakt. Natuur uit zichzelf zegt niets, alleen datgene wat wij er in willen zien.  Ik stel mezelf daarom altijd de vraag wat ik zie en ook waarom. Ik probeer de betekenis van het landschap open te houden.
NAAMLOOS 6
DOOD ROODBORSTJE
Very red mountain.
Willem Stolwijk
Gera Pronk
LONG FOTO 1 EN 2
Longfoto 1 Papier, draad, naald en papier -Longfoto 2 Tape op papier. http://honderdmeter.nl
Marina Graafland
Rood is voor mij de kleur van levenslust, veerkracht en moed en de basis van ons bestaan. Dit schilderij:  “horizon voor nieuwe tijd” Marina Graafland maakt abstracte (materie) schilderijen over aardlagen, structuren en landschappelijke beelden; geeft schilderlessen en workshops.
Astrid Eijkelenboom
Lines at Lower Antelope Canyon: Dit is een detailfoto van Lower Antelope Canyon. Deze smalle kloof ligt in de VS en is ontstaan door langdurige erosie van water en wind op zandsteen. Gedurende de dag nemen de wanden van de kloof verschillende kleuren aan. Er waren voornamelijk rode en oranje tinten te zien tijdens mijn bezoek. De wanden straalden warmte en een opwekkende energie uit. Het was een magische ervaring om daar te zijn. Flow (detail): Dit is een detailfoto van mijn mozaïek “Flow”. Het is gemaakt van verschillende rood en oranje gekleurde glassoorten. Deze kleuren geven mij positieve energie en staan ook voor passie (rood) en creativiteit (oranje). Tijdens het werken met deze materialen kwam ik dan ook vaak in een staat van flow terecht. In mijn mozaïek wordt deze flow gesymboliseerd door de grijze paadjes die in allerlei richtingen tussen de steentjes door stromen.
Schilderij in rood   Er zitten vele versies onder dit schilderij, van ronde bloemvormen tot landschappen. Toen ik met grote halen rode verf hier weer overeen schilderde ontstond een heel klein veervormig vlekje en wist ik ineens dat het dit schilderij moest worden.  Na onderzoek heeft het nog een tijd geduurd voor het af was, deze man met totem …. 70 x 90, acryl met gemengde technieken
Babs ten Hagen
Oost en West  Olieverf, 80x100 cm.    Ik werk graag vanuit een bepaalde kleurenkeuze en van wat ik in de natuur beleefd heb. In dit schilderij is rood als warme tint met de complementaire accenten.  Ik zoek naar de intensiteit van de kleur. Hoe diep kan rood zijn ?                                                                                                                                      Door de gelaagdheid wordt de kleur verrijkt in beweging, diepte en nuances.                                                                                                              Er ontstaat een nieuw beeld, een nieuw landschap, waarbij ik streef naar een evenwicht tussen beweging van kleur en vorm.
Maria de Waard
Uitgangspunten van "deuitdaging": * Je wordt als deelnemer uitgedaagd om aan de hand van een thema nieuw werk te maken, dan wel oud werk uit de kast te  halen welke binnen dit thema past. * Een gelegenheid om je werk aan publiek te tonen * Het is een ontmoeting tussen de kunstenaar en bezoeker * Op zaterdag en zondag is de tentoonstelling van 13 tot 17 uur toegankelijk voor publiek. 
“deuitdaging” Twee maal per jaar organiseren wij "deuitdaging".  Aan de hand van een thema wordt kunstenaars gevraagd om werk voor een tentoonstelling in te leveren welke in een weekend plaats vindt. Wegens omstandigheden die niemand kon voorzien is de 10e editie voorlopig uitgesteld. Maar ook in deze tijden is kunst van groot belang. In samenwerking met videomaker en webbouwer Wim Wiegmann is besloten om een virtuele tentoonstelling te maken. Het thema van deze bijzondere editie is ROOD. “deuitdaging" blijft bestaan en komt, zo snel als mogelijk, terug in de echte wereld. Hoe die wereld er uit zal zien, en of alles weer terugtrilt of veert naar zijn oude machinaties, wie zal het zeggen. Roel Berg en Bep van Delden, April 2020
rood_01 Rood......het  licht soms recht voor je neus en maar door het thema zie je het opeens bewust. Ritme en herhaling zijn vaak uitgangspunten in mijn werk, nu dus ook weer. rood_02 Rood was toch het thema?
Roel Berg